2005-09-14 18:38:58• hírek • Szatmar.ro

Sztrájkdömping

Sztrájkolnak a kutatók is, a köztisztviselők pedig tanárokkal együtt készülnek.

Több mint 300, a kutatásban dolgozó szakszervezeti tag állt sztrájkőrséget ma a Tanügy-, valamint a Gazdasági Minisztérium, és az Országos Tudományos Kutatási Hatóság épülete előtt.

Elégedetlenségüket az váltotta ki, hogy 2004 decemberében az idei költségvetésből törvénytelenül zároltak 250 millió új lejt. A tanügyminisztérium tavaly kölcsönvette az összeget a kutatástól, ezt pedig idén kellett volna visszafizetnie. A szakszervezet azzal vádolja Mircea Miclea tanügyminisztert, illetve Dumitru Miron és Anton Anton államtitkárt, hogy saját érdekükben dolgoztak ki szabályokat, és ez vezetett a kutatás jelenlegi nehéz helyzetéhez.

Lehetséges, hogy a köztisztviselők a tanügyi szakszervezetekkel közösen szervezzenek tiltakozó akciókat a jövő hónapban.

A "Sed Lex" érdekvédelmi szervezet elnöke, Vasile Marica ezt mai, konstancai sajtótájékoztatón jelentette be. A köztisztviselők elégedetlenek fizetésükkel, valamint az előmeneteli rendszerrel. Ezenkívül szerintük, a jelenlegi 92 ezer köztisztviselő nem elegendő a rájuk háruló feladatok elvégzéséhez.
Ha kormány nem teljesíti követeléseiket, mintegy 5.000 közhivatalnok októberben tiltakozó felvonulást szervez a fővárosban.
A tanügyi szakszervezetek október 5.-re jelezték következő tiltakozó felvonulásukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: